Kolding fjord er kendt for at holde mange fisk. Ikke mindst fordi Kolding å, der løber ud helt inde i bunden af fjorden, men også på grund af den enorme mængde føde emner der kommer forbi ude i Lillebælt. Dette tiltrækker også en masse større fisk.

Men Kolding fjord ar igennem tiden også været kendt for at være en svær fjord at fiske. Der er mange ting der spiller ind nå man skal finde fisken.

I denne artikel har jeg beskrevet 6 gode pladser kort, med links til bedre beskrivelser. Dette kunne måske give et fint overblik over nogle af de pladser hvor jeg mener der burde stå fisk på forskellige årstider.

Svineryggen

Svineryggen er en kendt vinterplads. De ferske vand fra åen samler sig gerne her på dette forholdsvise lave område i fjorden. Dette er en bynær plads med supergode parkeringsforhold.

I dette hjørne af Kolding fjord, ophober der sig desværre en masse skrammel. Når du besøger denne fiske plads, må du meget gerne fylde en pose med gammelt plastik, og deponere det forsvarligt.

Bunden her er halv blød, med småsten og spredte tang pletter.

Læs mere om Svineryggen fiske plads her

Drejens

Drejens spids er en superfin sommerplads. Selve spidsen ender ude i en dybere rende og strømmen her løber noget stærkere end længere inde ved land. Det bringer en masse køligere vand med sig fra Lillebælt og hermed både sild og makreller.

Derfor vil der også her være en del havørreder. Der har været flere følgende aftener hvor man kunne stå og fiske på den samme stime af fisk i flere timer.

Bundforholdene er super på denne plads. En blanding af småsten, halv blød bund og blære tang gør at den er så enormt indbydende.

Læs mere om Drejens havørred sommer hot spot her

Eltang vig

Nyder du vinterfiskeriet og det tidlige forår, så vil Eltang vig være lige noget for dig. Pladsen er en lille inderfjord i Kolding fjord. Et lille dræn løber ud inde i vigen og tilføjer en masse frisk vand til pladsen.

Helt inde i bunden kan man tit løbe ind i store stimer af Grønlændere. Men også store flotte blankfisk er blevet fanget her.

Bunden er meget blød, og indbyder ikke ligefrem til romantisk havørred fiskeri. Men lad dig ikke snyde af dette. Pladsen har for vane at kunne ændre en ellers kold og træls vinter morgen til et absolut havørred bonanza fiskeri.

Læs mere om Eltang vig havørred fiske plads her

Skærbæk værket

Når man taler om gode fiskepladser i Kolding fjord, så skal Skærbæk værket med. Det er en plads som er overset og som ikke mange fisker. Er man i området så bør man give den et skud. Den overrasker gang på gang.

Især vinter og tidligt forår kan man her støre ind i flere stimer langs dette stræk.

Parkeringsforholdene er perfekte, ca. 30 meter fra strækket.

Læs mere om fiske pladsen ved Skærbæk værket her

Agtrup vig

Agtrup vig fylder en del i landskabet. Hele pladsen som er ret stor, godt 2 km lang, kan holde fisk alle steder. Men stykket har sine egne sæsoner.

Med pladser der går fra at være mudret, over i småsten og tang, til muslingebanker og over i regulær kyst, så kan man altid finde fisk i Agtrup vig.

Der kan parkeres 2 steder ved Agtrup vig.

Læs mere om Agtrup vig her

Rebæk strand

Lige som Agtrup vig, er Rebæk strand, et af de større og længere stræk når man kigger på fiskepladser i Kolding fjord. Hvis man har tiden til det er så kan der faktisk fiskes fra Rebæk og helt om til Agtrup vig. Der kan stå fisk alle steder.

Ved Rebæk finder man lidt blødere bund forhold. Men samtidig er bunden præget af småsten og spredt tang.

Læs mere om Rebæk strand her

Hvad skal man fiske med i Kolding fjord

I Kolding fjord kan du fiske med både spin og flue. De mange forskellige områder indbyder til et meget varierende fisker og fiskene her er ikke så kræsne. Men der er dog nogle agn der fisker bedre end andre.

Hvis man kigge i retning af fluefiskeriet, så er Brenda, Brendas Mor og Kobberbassen en stor favorit på denne fjords havørreders menu. Hvorimod hvis man kigger på hvad der trigger dem hvad angår blink, så er det hvide og lyse farver i vintermånederne og rød, sort, brun og grøn i sommermånederne.

 

Vær med i lodtrækning om et Shimano Spinnehjul i hver måned

You have Successfully Subscribed!