I yderkanten af den berygtede Kolding fjord ligger Eltang vig. Vigen er en lille blød-bundet vinterperle som man ikke må springe over. Eltang vig er ikke særlig stor og ligner mest af alt el lille saltvands indsø.

I gamle dage var stykke dæmmet op for landbrugets skyld, men en stormflod ødelagde dæmningen og lod saltvandet oversvømme vigen. I dag er Eltang vig, om vinteren, hjemsted for fine flokke af grønlændere. Tit med større individer blandt dem. Dog er bunden meget mudret, men den er mørk og optager- og holder bedre varmen i de kolde måneder.

Der kan fiskes hele vejen rundt, men man skal væbne sig med god tid da fremkommeligheden er problematisk og tung her. Derfor springer mange pladsen over, men den er helt sikkert værd et skud på en helt kold dag. Ved lavvande står stimerne gerne lige uden for vigen og venter på at svømme ind med tidevandet. Derfor kan man med fordel affiske ydersiden før og efter vigen.

Der kan, i Eltang vig, fiskes med både flue og spin. I vintermånederne hvor man fisker efter de blanke grønlændere, kan helt små fluer i meget skrappe farver, fisket meget langsomt, varmt anbefales.

Læs om Skærbæk værket havørred hotspot her

Parkeringsforhold ved Eltang vig i Kolding fjord

Grusvejen kan i perioder være afspærret. S må man gå derud fra hovedvejen.
Ellers kan der parkeres alle steder hvor der står at man må parkere og så længe man ikke holder i vejen for de mange naturgæster der faktisk er i denne skov. Men jeg plejer gerne at holde ved vigens udløb, således at jeg kan affiske både vigen og ydersiden.

Kommer du langvejs fra og har du brug for overnatning i forbindelse med fiskeriet, så kan det varmt anbefales at booke et værelse på Kolding Fjord Hotel som ligger lige i nærheden og tæt på andre gode fiskepladser.

Vær med i lodtrækning om et Shimano Spinnehjul i hver måned

You have Successfully Subscribed!