At eje et waders sæt er lige sagen. Især hvis man godt kan lide at tingene passer sammen. Der er et hav af waders på markedet og hvad vælger man? Hvad må de koste og hvor lang tid holder de?

Waders skal være super lækre at have på, de skal passe til fiskeriet, og man skal kunne have noget varmt tøj på inden under. En anbefaling herfra vil være at vælge en waders der er lidt for stor. Så er der god plads til de ekstra lag tøj og sokker som tit er krævet på en halvkølig vinter dag.

Her i denne artikel om waders sæt som er gode til prisen, ser vi bort fra topmærker og lir. Vi ser på om de er gode til den pris der står på dem. I skrivende stund er flere af fire beskrevne sæt på tilbud.

Hvad er åndbare waders?

Åndbare waders er tynde komfortable waders der er produceret i et let materiale. Det åndbare materiale kan være af flere lag og tykkelse. Nogle waders er mere åndbare end andre, men det faktum at du sveder mindre i dem og kan komme af med fugtigheden, gør dem åndbare.

Hvordan passer man på sine waders?

Jeg har selv, i flere år, ikke brugt særligt mange penge på waders. Det har så resulteret i at de ikke holdt længere en til 5-10 ture før der var huller i dem. Det kan lappes, ja, men det er en faktor som er irriterende og man føler ikke grejet spiller hvis man mærker at der nu er et nyt hul i sokken.

Nu har jeg så selv brugt lidt ekstra på et godt sæt til prisen. Jeg købte nemlig et Simms Freestone waders sæt og det har jeg ikke fortrudt. De er allerede et år gamle og jeg har endnu tilgode at mærke det første hul.

Men man kan også gøre en del for at passe på sine waders. Når man kommer hjem skal de tørre helt. Ikke noget med at smide dem i en sæk i et hjørne af garagen. Især Neopren waders vil simpelthen rådne op på ingen tid hvis de får lov til det.

Desuden har de godt af at blive skyldes af en gang imellem. Små saltkorn fra saltvandet sætter sig nemlig fast i porerne i dine waders, således mister de deres åndbarhed med tiden, hvis man ikke får skyldes saltet ud.

Hvis du beslutter dig for at give dine waders en tur i vaskemaskinen, så gør det for guds skyld uden sæbe og skyllemiddel, og på lave grader, Max. 30 grader. Når de er tørre bør du give dem en form for efter behandling. Vi anbefaler Nikwax TX.Direct Spray som gør overfladen vandafvisende og genskaber åndbarheden.

Kan man holde varmen i åndbare waders?

Svaret er kort og godt ja, det kan man godt. Intet problem. Næsten uanset hvor koldt det end er så kan du sagtens holde på varmen selv om de er tynde i materialet. Men det er ikke dine åndbare waders der skal holde varmen for dig, det er den påklædning du bærer inden under.

Uld er rigtig godt. Jo mindre nylon du har på des bedre kommer du af med den naturlige fugtighed du selv danner under aktiviteter som fiskeri.  Til vinter halvåret anbefaler vi Geoff Anderson Inxula sættes eller Geoff Anderson Inxula Overall. Så kan du være helt sikker på at kulden ikke kommer i vejen for en god dag ved vandet.

 

Vision Atom Waders sæt Filtsål

AtomVision Atom waders sæt med filtsål er en let waders i god kvalitet med flere gode detaljer, den er produceret i 2. lags åndbart og vandtæt materiale. Et rigtigt godt bud på en meget fornuftig begynder waders hvis man vil prøve åndbar featuren.

Monteret med en god og rummelig brystlomme med lynlås, en inderlomme og justerbare seler der sikrer optimal komfort under fiskeriet. Vision Atom leveres med et elastisk vadebælte.

Denne waders er produceret i letvægts 3-lags Vandtæt og åndbart F3™ materiale som med sikkerhed holder flere sæsoner frem. Atom er monteret med  D-ringe & tilbehørs holdere. Indbyggede gravel guards. Neopren sokker med højre/venstre fods design.

Vision Atom støvlen er en let vadestøvle med filtsål, produceret i lette syntetiske materialer med tyndt neopren inderfor og EVA midtersål for støtte i ujævnt stenet og glat terræn som en Dansk kyststrækning tit er.

Støvlen er monteret med front- og hæl forstærkning i PVC for slidstyrke på udsatte områder. Dette er en støvle hvor lav vægt prioriteres frem for støtte. Kan anvendes med Visions Tungstens studes.

 

Simms Tributary Waders sæt Gummisål

Simms Tributary waders sæt med gummisålSimms Tributary er en waders i god kvalitet og til en god pris.
Den produceres i 3 lags vandtæt og åndbart materiale på overdelen og fra midt på lårene og ned i 4 lags for holdbarhedens skyld.

Tributary leveres med en fleece foret håndvarmer lomme foran og en fin opbevarings lomme ovenover med en god vandafvisende lynlås påsyet.
Integreret gravelguard med elastik og krog til snørebåndene. 2 fodformede neopren sokker er monteret for optimeret komfort. 2 stærke bælte stropper, som passer til det vadebælte der følger med.

Simms Tributary vade støvlerne er konstrueret af en hård tekstil og syntetisk snørebåndsoverdel for maksimal holdbarhed og har en behagelig neopren foring, så du let kan få dine støvler af og på.

Denne foring giver også modstand mod koldt vejr og hjælper med at holde dine fødder varme under ekstreme forhold.

Både filt- og gummisål  er kompatible med Simms Hardbite studs, og du kan tilpasse dine grebs mønstre, så de passer til din dig. Der er også en slidstærk gummi tå-hætte på begge støvler for at give yderligere beskyttelse mod slitage.

Simms Tributary vade støvle leveres i en lækker kulfarve med en kontrastfarvet Simms orange farve. Støvlerne fås med filt- eller gummisål.

 

Simms Freestone Waders sæt Gummisål

Simms Freestone waders sæt men gummisålSimms Freestone er fantastiske waders som bestemt ikke  sprænger hele budgettet. Denne waders er lavet i 4-lag for optimal slidstyrke og mobilitet.

I modsætning til mange andre fabrikanter har designerne af Freestone “nøjedes” med at lave forstærkninger fra lårene og ned, for at at sikre den bedst mulige bevægelighed.

En stor frontlomme med velcro luk for let tilgængelighed, og forede stiklommer til at varme hænder er monteret og der medfølger et stærkt nylon vadebælte. Simms Freestone har alt hvad den skal have

Simms Freestone vadestøvle er skabt til at modstå stærk strøm også når man går på glatte sten. Disse vadestøvler har bevist sit vær i stenfyldte åer og på vanskelige kyster rundt omkring i verden. Den giver god stabilitet omkring anklen samt fodfladen. Og er alt i alt en god, stabil kvalitets vadestøvle.

Godt åndbare waders tilbud

Åndbare waders kan godt være dyre. Det kan dog godt betale sig at se sig lidt omkring når man skal ud og investere i nye åndbare waders. Tit er der mange penge ved at handle både åndbare waders og støvler sammen. Tit sparer man op imod 30% på sættet.

Som det sidste åndbare waders sæt har i denne artikel, kigger vi lidt nærmere på et rigtig godt åndbare waders tilbud af mærket Guideline.

 

Guideline Laxa 2.0 waderssæt

Guideline Laxa 2.0 waders sætMed Guideline Laxa 2.0 waders får du kvalitet der holder gennem de næste mange år. De er de mest slidstærke, pålidelige og ikke mindst komfortable waders der til dato er kommet på markedet.

Laxa 2.0 er et par 4-lags waders med et vandsøjletryk på hele 20.000mm og åndbarhed på 5.000g/m2/24timer. Sammen med Laxa waders får du et par Laxa Felt og Traction Boot, som en del af sættet.

Dette Let og behagelig vadestøvle fremstillet i holdbar og hurtigtørrende nylon. Nedre del er desuden forstærket med gummi for at modstå slitage fra skarpe sten. En rigtig god vadestøvle, som enhver lystfisker vil sætte pris på.

Se mere om Guideline Laxa 2.0 waders sæt her

 

Vær med i lodtrækning om et Shimano Spinnehjul i hver måned

You have Successfully Subscribed!