Polaroid solbriller er ikke bare til for at man ser smart ud. Når man snakker fiskeri, så har de en stor betydning for succes. Samtidig er der stor forskel på hvilke fiske solbriller der er gode til forskelligt vejr.

Her i denne artikel vil vi gå lidt i dybten om hvilke polariserede fiske solbriller der er gode og hvornår farven i glasset spiller optimalt. Det har betydning for hvordan du ser din omgivelser, bundforhold og badekar for eksempel.

Hvordan virker polaroid fiske solbriller

Polariserede glas i fiske briller er den bedste type af solbrilleglas, og det glas som gør mest for at beskytte øjets følsomme dele. Det indeholder nemlig et filter, der fungerer på samme måde som persienner. Det mindsker lysets reflekterende og forstyrrende blænding fra øjets synsfelt.

Ud over det øger det polariserede glas kontrasterne fra omgivelserne, og minimerer den potentielle blænding. Det lys, der kommer både oppe himlen og nede fra vandoverfladen reflekteres faktisk næsten helt væk, og kun det resterende reducerede og uskadelige lys når øjet.

Hvilke farver er gode i fiske solbrilleglas?

Der findes et hav af fiske solbriller på markedet og et endnu større hav af glas farver. Men fortvivl ikke helt. Du kan trykt holde dig inden for tre farver som helt sikkert vil passe godt til dit fiskeri. Farverne er kobber, gul og blå.

Kobber farven i polariserede glas er god til at bryde lyset så meget at du kan se dybte kurver og rent faktisk også spotte fisk i overfladen. Som put and take fisker vil et par polaroid solbriller med gul farve i glasset være perfekt. Men også hvis du gerne vil spotte dybe badekar langs kysten ville denne farve være yderst ideel.

Et par polaroid fiske solbriller med gult glas er gode til lidt sol. Det vil sige ikke fuld styrke på sommersolen ved højlys dag. Derimod spiller de max. ved sol opgang og sol nedgang.

Blå glas skruer helt ned for kontrasterne og er velegnet til høj sol. De er samtidig velegnet til de åbne hav hvor det kraftige genskær i vandet kan være en generende faktor for fiskeriet.

Top 3 Wiley polaroid solbriller til fiskeri i 2021

Wiley X har produceret  sol briller og beskyttelses briller i 30 år. De startede med at producere til de Amerikanske militær og politi, men begyndte hurtigt at lave polaroid solbriller til professionelle og sportsfolk. Herunder lyst og sportsfiskere.

Deres yderst veludviklede glas teknologi har gjort Wiley X til et af de førende firmaer, inden for sol- og beskyttelses briller, på markedet. Deres design er super lækkert, de har en god pasform og prisen er faktisk okay, når man tager kvaliteten og holdbarheden i betragtning.

Wiley X Peak Captivate Copper polaroid solbrille

Wiley X PEAK Captivate Copper Matte Black FrameCaptivate Copper er en solbrille der ligge på det højeste niveau når man snakker fiske solbriller på verdens markedet.

I mange år har Wiley X arbejdet på et design så skulle imødekomme to hoved mål:

At være slidstærkt og kunne bruge til hverdags aktiviteter. Det er i den grad opnået med Captivate.

Kobber farven i glassene gør at du kan se bedre i dybten og får mulighed for nemmere at se dybte kurver når du vader på kystens revler og langs kystnære badekar. Også i hårdt vejr.

Brillens elegante stel er i mat sort og pasformen er i top alle steder.

Du kan se meget mere og bestille Wiley XPeak Captivate Copper til kr. 1695,- hos lystfisk.dk online shop.

 

Wiley X Peak Amber polaroid solbrille

Polycarbonat glasset på Wiley X Peak Amber solbrillen giver en varm gul nuance som er en meget afslappende farve at se igennem. Det reducerer det blå lys og giver en fremragende kontrast og dybdeopfattelse.

Det er ideel til fiskeri, og især hvis du fisker på sandrevler og gerne vil se hvor de stopper og starter. Samt have en fornemmelse af dybten i badekaret mellem revlerne.

Desuden er de gode til spotfiskeri i den lokale put and take sø efter højt stående regnbueørreder der ellers er svære at spotte på grund af refleksionen af solen i vandspejlet.

Wiley X´s polariserende solglas yder desuden yderligere 100% UV beskyttelse, glasset er vandafvisende, anti-reflekterende og T-Shell TM behandlingen gør glasset modstandsdygtig over for ridser og slag.

Disse polariserende fiske solbriller er af meget høj kvalitet og afspejler mange års optimering og effektivisering af designet.

Den vejledende udsalgspris er kr. 1295,- og kan købes hos lystfisk.dk

 

Wiley X Nash Blue Polaroid solbriller

Det polariserend brilleglas udelukker forstyrrende refleksioner fra vandrette samt fugtige og våde overflader. Det giver brugeren et utroligt skarpt syn, alle kontrasterne bliver klarere og farveopfattelsen bedre. Ikke mindst virker synet mere afslappet og komfortabel.

Wiley X Nash polariserede solglas fjerner genskær, hvilket gør glasset perfekt egnet til bilkørsel, fiskeri, ski- og vandsport og andre frilufts aktiviteter.

Wiley X Filter 8TM Polariserende  polycarbonat glas tilbyder et klart og mere komfortabelt syn. Det blå spejl reflekterer lyset og reducerer blænding.

Ideel glas til ekstreme lysforhold på det åbne hav eller i højt solskin på en bjergtop.

Wiley X´s polariserende solglas tilbyder yderligere 100% UV beskyttelse, det er vandafvisende, antireflekterende og T-ShellTM behandlingen gør glasset modstandsdygtig over for ridser.

Wiley Nash Polarized Blue sol brille koster i vejledende udsalgs pris kr. 1295,- og kan købes hos lystfisk.dk online grej shop.

Vedligehold af fiske solbriller

Selvom polaroid solbrillerne fra Wiley X er super holdbare og resistente imod slag og ridser, så er der nogle ting du kan gøre for at de holder lidt længere.

En ting kan være at have dem i en brille snor omkring halsen. Så hænger de lide der på brystet og man kommer ikke til at lægge dem fra sig på en sten eller en bænk. De har jo trods alt kostet nogle penge og man kan næsten ikke undvære dem i det lange løb.

Et andet bud er at skylle sine fiske solbriller af efter en dag ved den salt kyst. Brillerne tager ikke direkte skade af saltvand men de bliver grimme med tiden.

Det gør jo ikke noget at de er pæne og rene når man går med dem. Hus på at Wiley X designer sine polariserede solbriller så de også kan bruges til andet end fiskeri og sport.

Wiley X Anti-Fog Lens Cleaner

Med WX Anti-Fog Cleaner undgår du at dine briller dugger til.

Vi har alle stået i en situation hvor man enten tidlig morgen eller sen aften efter før eller efter en varm sommer dag, oplever at brillerne dugger til. Ikke længere.

Du kan se mere om Wiley’s Anti-Fog Cleaner hos lystfisk.dk og bestille den til kr. 89,-

Læs artiklen om de bedste vadejakker i top 10 2021 her

 

 

 

Vær med i lodtrækning om et Shimano Spinnehjul i hver måned

You have Successfully Subscribed!