Ul fiskeri betyder ultra let fiskeri. Det er en fiske metoder der virkeligt er på vej frem i hele verden. Ikke mindst her hjemme i lille Danmark har flere og flere kastet sig over Ul fiskeriet, både i put and take søen men også på kysten, og det med stor succes.

Men hvad er UL fiskeri efter regnbueørreder og havørreder egentligt og hvordan fungere det i praksis? Det har jeg her lavet en stor guide om, som gerne skulle give dug de værktøjer og guidelines der gør at også du får succes med UL fiskeri efter ørreder.

Hvad er Ul fiskeri

Ul fiskeri er fiskeri med forfinet og ultra let grej, og så drejer det sig om at komme så langt ned i gram som muligt på endegrejet. Det vil sige ultra små blink, fluer og sågar også små bombarda flåd og gummidyr. Der er faktisk ingen hindringer i hvad man kan skalere ned på. Kun fantasien sætter grænserne og det er sjovt når fiskeriet lykkedes.

NĂĄr man gerne vil fiske med ultra let endegrej, sĂĄ indbyder det ogsĂĄ til at fiske med en lettere og mindre stang og en lille hjul der passer til.

Grej til Ul fikseri

Der et utal af stænger og hjul til formålet som her er Ul fiskeri. Men her kigger vi på tre stænger og tre tilhørende fastspolehjul som jeg mener passer godt til ul fiskeri i den lokale put and take sø. Da det er vigtigt at komme godt ned i kastevægten så er det de vi kigger på til at starte med.

Ul Stangen

For at en Ul stang kan gøre sig fortjent til et sådan navn skal kastevægten helt ned. De stænger vi kigger på er i kastevægten fra 0 til 7 gram. Det er ikke ret meget. Men det gør også at man kan fiske utroligt stealth og måske tirre de fisk i søen som ikke lige lader sig narre normalt. Herunder har jeg beskrevet to gode Ul stænger til formålet:

 

Shimano Technium Trout Area

Shimano Technium trout ereaShimano Technium Trout Area – er en ny høj-kvalitets UL stang i 2 dele, der er et fantastisk valg til den lokale put and take fiskesø. Technium kaster fint og præcist med alt lige fra micro blink til smĂĄ spinnere, smĂĄ woblere og helt lette jigs og gummidyr. Den lette XT100 kulfiber klinge med den parabolske aktion  ,som giver optimal kontrol med større fisk under fighten, er monteret med kvalitets komponenter, sĂĄsom Fuji Alconite KR løbering og den ergonomiske Fuji hjulholder samt split hĂĄndtag i kork af super god kvalitet.

Shimano Technium Trout Area kan købes her

 

Savage Gear Parabellum CCS 2-delt

Savage Gear Parabellum CCS 2-delt Ul stangParabellum CCS er en ny og opgraderet version fra Savage Gear design studie. Parabellum CCS serien, som er bygget i et elegant og klassisk design på Toray Carbon klinger, har medium til hurtig aktion, der giver gode lange og meget præcise kast, samt fantastisk føling med ende grejet. Parabellum CCS er selvfølgelig monteret med kvalitets komponenter, som Coil Control løberinge og AAA kork håndtag samt et komfortabelt TPE greb og double lock hjulholder i høj kvalitet.

Savage Gear Parabellum CCS kan købes her

 

Fastspolehjul til Ul fiskeri

Et Ul hjul er et normalt fastspolehjul bare i en lille størrelse. Vi er helt nede i størrelserne 1000 og 1500. Hjulet skal altså passe til stangen og skal man, som her fiske i en put and take sø, så behøver man ikke så vanvittigt meget line at lege med. Herunder har du to forslag til gode Ul hjul til put and take fiskeriet:

 

Daiwa Black Gold Magsealed

Daiwa Magsealed 1500 til Ul fiskeri i put and takeSerien Black Gold Magsealed fra Daiwa er produceret med samme kombination af features og teknologier i de forskellige størrelser.

Til ul fiskeri er størrelse 1500 ideel, og du skal ikke bruge ret meget line kapacitet. så hold hjulet så lille som muligt.

Hjulet er designet med aluminiums spole og hjulhus, samt digigear II drev, der køre jævnt, selv under belastning.

Grafit Air rotoren og de 6 høj kvalitets kuglelejer sørger for en blød og pålidelige gang, imens ATD carbon bremsen giver en jævn fight selv med store fisk.

Det har du brug for når din lige har en lav brudstyrke. Når du kører line på dette hjul så fyld det ikke helt ud til kanten. Det gælder i øvrigt alle fastspolehjul.

Du kan købe Daiwa Black Gold Magsealed her

 

Ryobi Zauber GT

Ryobi Zauber GT fastspile hjul til Ul fiskeriFastspolehjul fra Japanske Ryobi som bare kører. Zauber GT er designet med aluminium hjulhus, kulfiber-komposit NCRT rotor, 8 højkvalitets japanske rustfri kuglelejer, gear og drev, som giver en fin jævn gang og rigtigt godt lineoplæg.

RYOBI eget kulfiber bremsesystem er vand og smuds afvisende og har en jævn og blød bremse der sagtens kan bremse en stor stærk fisk i putten.

Roby Zauber Gt størrelse 1000 har en line kapacitet på over 200 meter med en 0,09 fireline.

Det er mer end rigeligt, sĂĄ pĂĄ-spol ikke mere end 150 til 170 meter pĂĄ dette hjul. Det vil give dig mindre rod pĂĄ linen og en meget bedre kasteevne.

Du kan købe Ryobi Zauber GT her

 

Fiskeline til Ul fiskeri

Når du fisker med Ul grej men alligevel efter de store fisk i søen, er det vigtigt at du udvikler dig en god fight teknik. Din line skal nemlig også være i den lette klasse. Det vil sige super tynd, så den passer til hjulet.

Så det kan godt være din line er helt nede i 0,06 mm. I forhold til når du på kysten måske bruger 0,13 eller helt oppe i 0,15 så lyder det alarmerende med en så tynd line. Men det hele giver mening når du bare fighter fisken ordenligt. Jeg har fundet 2 gode fletliner til dig der gerne vil prøve kræfter med Ul fiskeriet i din lokale put and take sø:

Spiderwire Stealth Smooth x12 Grøn 150m

Spiderwire Stealth Smooth X12Den nye spiderwire er produceret i 12 tætvævede fibre der giver en silkeblød, glat, lydløs og langt-kastende line med høj brudstyrke. Fantastisk line til spinnefiskeri.

Den bløde line er essentiel for dit lette agns gang i vandet. Da agnet ikke vejer ret meget kan gangen let påvirkes af linens stivhed.

Det sker ikke med denne Spiderwire Stealth Smooth.

Denne Spiderwire er Grøn og der er 150m på en spole. Det passer perfekt til dit Ul fastspolehjul hvor du ikke behøver flere hundrede meter line.

Du kan købe Spiderwire Stealth Smooth her

 

Climax Ibraid U-Light Grøn 135m

Climax Ibraid Tysk fletline til Ul fiskeriTeflon coatet fletline som er designet til UL fiskeri og produceret i Tyskland. Præcisions flettet af 8 fine fibre, ved hjælp af laserteknologi.

Denne fletline er rund, tæt-flettet og en meget blød line, med høj slidstyrke og holder længe. Igen så har det en større betydning for gangen på agnet at linen er blød og smidig. Climax Ibraid VIL give flere fiske end man skulle tro.

Da Climax Ibraid er designet til Ul fiskeri i put and take søer, skal den selvfølgelig med i denne artikel. Og da den er designet og produceret i Tyskland har jeg store forventninger til dette produkt.

Derfor har jeg selv handlet denne line og pĂĄspolet den pĂĄ mit Ul fastspolehjul.

Du kan købe Climax Ibraid U-Light her

 

Gode polaroid solbriller til put and take fiskeri

Er du til spotfiskeri efter regnbueørreder i putten så er det en nødvendighed at påføre sig et par gode polariserede solbriller til formålet. For at bryde gennem vandspejlet og spotte de fisk der står lige under. Disse fisk er oft til at få i hug hvis man altså kan se dem.

Wiley X Kingpin Pol Amber Gold solbriller

Wiley X Kingpin Pol Amber solbrilleKingpin Pol Amber har en utrolig god pasform og egner sig rigtig godt til mange sportsgrene. Her iblandt spot fiskeri.

Da de samtidig er super fede med det sort matte stel, kan de  sagtens gå som køre solbriller også.

De er 100% uv beskyttende og slidstærke over for slag og ridser.

Man skal huske på at Wiley X startede deres karriere ved at producere sol- og beskyttelsesbriller til det Amerikanske militær og politi.

Wiley’s Kingpin Pol Amber Gold kan bestilles hol lystfisk.dk til kr. 1295,-

Læs eventuel andre gode artikler om ørred fiskeri her

 

Vær med i lodtrækning om et Shimano Spinnehjul i hver måned

You have Successfully Subscribed!