Tager man et hurtigt kig på Facebook, så er der rigtig mange der spørger om hvor man kan fange en havørred. Som udgangspunkt er der havørreder over alt langs de Danske kyster. Men nogle steder er der flere end andre. Dette skyldes tit bundforhold, vind, strøm forhold samt vanddybde. Alle disse parametre spiller hver sin rolle og kombinationen af disse kan til tider være altafgørende for om der er fisk eller om man fanger dem der cruiser rund i området.

Vi har her samlet tre hjælpende apps som vi selv bruger før og efter en tur på jagt markerne. Men man skal lige være klar over at den bedste måde at finde fisk på, er dog stadig at samle grejet sammen og komme afsted. Tit er der fisk hvor man ikke skulle tro det.

  1. Google Maps
  2. Windy
  3. Havørred.com

Google Maps

Som regel har man Google Maps lige ved hånden. Jeg bruger selv denne app rigtig meget. Specielt til at lave mit eget kort og til at plotte gemte fiskepladser ind i. Somme tider glemmer man en plads eller hvor det nu lige var at man kunne parkere. Så er det fint at have en udførlig fortegnelse over pladsens faciliteter.

Se eventuelt fiskespots på Google Maps her

Windy

Windy er en realtime vind app. Den er virkelig god at bruge. Især hvis, man som jeg selv, er komfort-fluefisker. Jeg vil personligt gerne have vinden ind fra den rigtige side, og her hjælper Windy mig rigtig meget. Windy appen er gratis at bruge men man kan donere småbeløb til udviklerne.

Havørred.com

Kender du Havørred.com? Denne app er nok den jeg selv bruger mest. Selve kortet er bedre en Googles eget og så har appen den fede feature at man kan se fredningsbælter. Man kan samtidig se strømforhold, vind, vandstand og vandtemperatur. For dem der nørder rigtig meget i de rigtige forhold er denne app uundgåelig. Appen er helt gratis og bliver opdateret løbende med nye og meget brugbare features.

Find havørrederne ¨old-school¨

I gamle dage da jeg startede mit fiskeri efter havørreder, for 32 år siden. Fandtes der ikke mobiltelefoner, tablets og laptops. Ikke noget som man med forældre i normale jobs kunne ønske sig til jul i hvert fald.

Dengang måtte man op på jernhesten, i de klassiske grønne PVC waders, og svedende ankomme til den ønskede fiskeplads. Man prøvede sig frem og fandt til tider fisk.

Sådan gør jeg til tider stadig. Dog i bil og med mine opgraderede Simms Freestone waders og alt det andet lækre grej som vi ikke havde dengang for mange år siden.
Jeg kan godt komme forbi et stykke kyst der ligner noget der holde fiks, give det et skud, og fange fisk. Det jeg vil sige med dette er, at ikke alt kræver den store planlægning. Det er tit bare et spørgsmål at komme afsted.

Vær med i lodtrækning om et Shimano Spinnehjul i hver måned

You have Successfully Subscribed!