Kolding er kendt for K-Salat og Slots Øl. Men mange kender også Kolding for at være stedet hvor en kæmpe bestand af havørreder huserer gennem foråret, sommeren og efteråret. Nemlig i Kolding fjord, hvor et utal af lystfiskere hvert år prøver kræfter med den flotte Kolding å stamme af havørreder der hvert år lusker rundt i de lave strækninger langs fjordens bred. Når man snakker med folk der har fisket i Kolding fjord får man tit et indtryk af at Kolding fjord er svær at fiske. Jeg må som en erfaren Kolding fjord fisker sige, at det kan den også godt være. Men da de fleste pladser i fjorden er nemt tilgængelige, så kan man, forholdsvist hurtigt, få fisket nogle lovende pladser af. I denne artikel serie på 5 artikler, skriver jeg om 4 pladser i Kolding fjord som jeg har stor tiltro til i månederne april og maj. Grejet jeg bruger og de faktiske forhold der gør at fangst er en mulighed.

Vandtemperaturen spiller en kæmpe rolle

Der er altid fisk i fjorden. Uden undtagelse. Men er vandtemperaturen nede i 3-4 grader, kan det stadig godt være en udfordring at lure dem til hug. Havørrederne ved godt at lige om hjørnet, når temperatures stiger, så kommer der også flere byttedyr på jagt pladserne. Derfor fisker jeg ikke selv ret meget i fjorden før vandet stiger til 6-8 grader. Det kræver lidt sol og forårsvarme, og den skal nok komme. Præcis de dage hvor vandet stiger i temperatur, bare en lille smule, kan man virkelig løbe ind i noget helt exceptionelt fiskeri i fjorden.

Søg havørrederne på den åbne kyst

Det kan godt virke temmelig uoverskueligt at vade rundt ude på den åbne kyst i de kolde vintermåneder. Men det er altså her fiske skal findes. Især strækninger med lidt dybte på inde under land er fine til vinterfiskeri. Det dybe vand er lidt varmere end det lave og her er der stadig fint med byttedyr til de store sultne havørreder. Det er især de store overspringere vi går efter her.

Læs eventuelt om dagen hvor jeg får min første 2021 overspringer her

Grejet til mit forårs fiskeri efter havørreder

Der er uendelige muligheder for grej valg når man fisker efter havørreder i foråret. Men som overskriften til denne artikel, går vi efter rejespisende havørreder i fjorden. Så mit valg af grej falder på en klasse 7 fluestang, med en flydende line eller eller langsomt synkende og en reje lignende flue for enden. Da havørrederne bliver ret kvikke her i de første dage af den varmere tid, så fisker vi rejerne i hurtige og lange indtag.  Så rejefluen skal være belastet nok til at den holder sig under vandet. Jeg bruger selv variant pattegrisen, kaldet regnbuesvinet. Som er enormt effektiv, ja faktisk hele sommeren igennem.

Fiskepladser til havørred fiskeri i Kolding fjord

Som før beskrevet på troutguide.dk findes der mange fine havørred hotspot i Kolding fjord. De 4 pladser jeg vil fiske i løbet af de næste to måneder er disse:

  1. Rebæk strand
  2. Skærbæk værket
  3. Drejens
  4. Kolding Fjord Hotel

Disse pladser er nemme at tilgå og der er igennem tiden fanget rigtig mange havørreder her.

Læs eventuelt om 6 havørred hotspots i Kolding fjord her

Udgivelses dato for del 2

Denne serie af 4 artikler bliver udgivet løbende. Gerne efter jeg har fisket en af de valgte pladser. Så næste del udkommer fredag d. 9. april. Så følg gerne med i jagten på de rejespisende havørreder i Kolding fjord ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev i bunden af denne her artikel.

Vær med i lodtrækning om et Shimano Spinnehjul i hver måned

You have Successfully Subscribed!