Revle fiskeri efter havørreder er en super spænende form for fisker. Uanset om du er flue- eller spinnefisker så har revlerne virkeligt noget at byde på.

De Danske strande langes kysterne holder tit på disse revler. De ses som lange halvmørke eller helt sorte strækninger under overfladen. Disse strækninger er omgivet af t revler. En inderrevle og en yderrevle.

Længden på en revle kan variere og der er steder på revlen som man skal koncentrer sig ekstra meget om. Det er ikke selve revlen man fisker af, men badekaret imellem revlerne.

Se flere artikler om lystfiskeri her

Starten og enden på badekaret

Du har sikkert undret dig over at du ofte får fisk i enten starten eller enden af et badekar. Det er der en forklaring på. De jagende og fødesøgende havørreder jager deres bytte ud i enderne af badekaret.

Fødeemnerne, som kan være rejer eller småfisk, vil helst ikke ud på åben sandbund da de er mere eksponeret for rovfisk herude. Derfor er koncentrationen af byttedyr og rovfisk, havørreder, tit større her.

Revle fiskeri efter havørreder

Kanten af egen revle

Det er enormt vigtigt at få fisket egen revle kant af. De jagende havørreder presser deres fødeemner ud til kanten og har nemmere ved at fange dem her. Hvis en jagende havørred ser en flue eller et blink fare forbi 50cm inde på sandbunden er der stor chance for at den vil fare ud og hugge.

Revle brud

Revler er ikke uendeligt lange. Engang i mellem bliver de brudt af lidt dybere vand, og så kan de ikke kaldes revler længere. Det er her tale om et revle brud.

Lige her skal du ligeledes fokusere dit fiskeri en smule. For her kan den kølige strøm bringe føde emner frem og tilbage mellem revlerne med tidevandet. Havørrederne kan rigtig godt lide at stå på lur her og du vil ofte opleve at hvis du fanger en fisk her vil der være flere.

Revle brud

Vær med i lodtrækning om et Shimano Spinnehjul i hver måned

You have Successfully Subscribed!